Saga-Spanning Trivia from This Week! In Star Wars

Jan 14, 2021 | Star Wars Official

This post was originally published by StarWars.com.
Click Read More for the original.

This week on This Week! in Star Wars, a new interactive ticker invites you to test your trivia knowledge while learning the latest news from around the galaxy.

But even if you missed the latest episode, we’ve got you covered with all the brain benders and head scratchers featured on the show, including the answers you seek.

This Week! In Star Wars Trivia for January 14, 2021

1) Which of these planets did NOT appear in Solo: A Star Wars Story?

A) Corellia 
B) Kashyyyk
C) Vandor 
D) Kessel 

2) Which nickname is NOT used for Chopper by the Ghost crew?

A) Rust Bucket
B) Metal Menace
C) Rolling Junk Pile
D) Bucket of Junk 

3) What is Anakin Skywalker’s nickname for his Padawan Ahsoka Tano?

A) Snips 
B) Soka
C) Shorty
D) Stardust

4) How tall was Jar Jar Binks?

A) 1.74 meters
B) 1.96 meters 
C) 0.81 meters
D) 2.20 meters

5) How many arms do Besalisks, like Dexter Jettster, have?

A) Four 
B) Six
C) Eight
D) Two

6) What is the name of Asajj Ventress’ homeworld?

A) Dantooine
B) Dagobah
C) Dathomir 
D) Geonosis

7) On a shopping trip on Coruscant, who was abducted by the bounty hunter Cad Bane?

A) Aurra Sing
B) C-3PO & R2-D2
C) Sy Snootles
D) Mama the Hutt

8) What species is also referred to as a “snow lizard”?

A) Yamak
B) Tauntaun 
C) Wampa
D) Mynock

9) Which planet is the homeworld of the Mon Calamari?

A) Corellia
B) Kamino
C) Mon Cala 
D) Naboo

10)  Luke Skywalker’s island on Ahch-To was filmed on which real-world island located in Ireland?

A) Isle of Skye
B) Skellig Michael 
C) Porg Island
D) Gardner Pinnacles


Answers: 1) B; 2) D; 3) A; 4) B; 5) A; 6) C; 7) B; 8) B; 9) C; 10) B

Watch the latest episode of This Week! in Star Wars below and take a closer look at the latest news, reveals, and announcements.

Hulu. Disney+, ESPN+ logos

Epic Stories. Tons of TV. Live Sports.

StarWars.com. All Star Wars, all the time.

Site tags: #StarWarsBlog

Jonathan and James in Mos Espa

5 Days / 4 Nights

Anakin’s Slave Quarters
Lars Homestead
Star Wars Canyon
Mos Espa
Short on time? Our Light Speed Tour includes the majority of Star Wars sites in Tunisia. You’ll still have plenty of time to take in the grandeur of Tatooine. Join us for the journey of a lifetime!

Jonathan and James in Mos Espa

8 Days / 7 Nights

Luke’s Childhood Home
Ben Kenobi’s Hermitage
Tosche Station
Mos Eisley
Our Tatooine: Outer Rim Tour is a comprehensive itinerary, taking you to each site George Lucas made into iconic Star Wars landmarks. Tour the South of Tunisia with us and see them all!

Jonathan and James in Mos Espa

13 Days / 12 Nights

Darth Maul’s Outlook
Chalmun’s Cantina
Historical & Cultural Museums
Coliseum in El Jem
Two great empires packaged into one tour! Our Roman & Galactic Empires Tour takes you throughout Tunisia. See history in ancient Roman ruins and the world of Star Wars all in one itinerary!

Get your FREE quote!

Our Custom Private Itineraries

Jonathan and James in Mos Espa

5 Days / 4 Nights

Anakin’s Slave Quarters
Lars Homestead
Star Wars Canyon
Mos Espa
Short on time? Our Light Speed Tour includes the majority of Star Wars sites in Tunisia. You’ll still have plenty of time to take in the grandeur of Tatooine. Join us for the journey of a lifetime!

Jonathan and James in Mos Espa

8 Days / 7 Nights

Luke’s Childhood Home
Ben Kenobi’s Hermitage
Tosche Station
Mos Eisley
Our Tatooine: Outer Rim Tour is a comprehensive itinerary, taking you to each site George Lucas made into iconic Star Wars landmarks. Tour the South of Tunisia with us and see them all!

Jonathan and James in Mos Espa

13 Days / 12 Nights

Darth Maul’s Outlook
Chalmun’s Cantina
Historical & Cultural Museums
Coliseum in El Jem
Two great empires packaged into one tour! Our Roman & Galactic Empires Tour takes you throughout Tunisia. See history in ancient Roman ruins and the world of Star Wars all in one itinerary!

Jonathan and James in Mos Espa

5 Days / 4 Nights

Anakin’s Slave Quarters
Lars Homestead
Star Wars Canyon
Mos Espa
Short on time? Our Light Speed Tour includes the majority of Star Wars sites in Tunisia. You’ll still have plenty of time to take in the grandeur of Tatooine. Join us for the journey of a lifetime!

Jonathan and James in Mos Espa

8 Days / 7 Nights

Luke’s Childhood Home
Ben Kenobi’s Hermitage
Tosche Station
Mos Eisley
Our Tatooine: Outer Rim Tour is a comprehensive itinerary, taking you to each site George Lucas made into iconic Star Wars landmarks. Tour the South of Tunisia with us and see them all!

Jonathan and James in Mos Espa

13 Days / 12 Nights

Darth Maul’s Outlook
Chalmun’s Cantina
Historical & Cultural Museums
Coliseum in El Jem
Two great empires packaged into one tour! Our Roman & Galactic Empires Tour takes you throughout Tunisia. See history in ancient Roman ruins and the world of Star Wars all in one itinerary!